Kontrakter

Denne guide giver dig et overblik over, hvordan en kontrakt modtaget fra en leverandør ser ud.

Guiden fungerer som et opslagsværk, hvor de vigtigste dele af kontrakten er fremhævet.


1. Tilbud og Kontrakttyper 📄

En leverandør kan give tilbud baseret på tre typer kontrakter:

  • Abonnement med fast pris

    Her er der tale om et månedligt abonnement til den samme faste pris hver måned. Kontrakten kan både være løbende eller have en slutdato. Det vil typisk være denne type kontrakt, der gør sig gældende for eksempelvis fast rengøring eller vinduespudsning.

  • Abonnement med fleksibel pris

    Et abonnement med en fleksibel pris et en fast månedlig ydelse, hvor prisen kan variere fra måned til måned. Ligesom med abonnement med fast pris kan aftalen være løbende eller have en slutdato. Det vil ofte være services som frokost, frugt eller drikkevarer hvor mængden varierer fra uge til uge og månedsprisen derfor også varierer.

  • Engangsydelse

    Som navnet antyder er en engangsydelse en service, der forekommer en enkelt gang. Det kan for eksempel være gulvafhøvling eller VVS'er.


1.1. Overblik over tilbud og kontrakttyper 🧐

Når du har modtaget tilbud fra leverandører, kan du se se alle tilbuddene i et samlet overblik. Du kan finde dine tilbud ved at klikke ind under Opgaver > Opgaver med tilbud.

Når du klikker på en specifik opgaver, ser du følgende:

Du kan nu se, hvilken kontrakttype tilbuddet er baseret på. Det er leverandøren, der vælger kontrakttypen, men vi har gjort det nemt for dig at sammenligne tilbuddene ved at vise dig en månedlig pris, uanset om prisen er fast eller fleksibel. Når du klikker Gå til tilbud, ser du alle detaljerne i tilbuddet. Husk at læse tilbuddet grundigt igennem.


1.1.1. Abonnement med fast pris 🔒

Et tilbud på et abonnement med fast pris ser ud som vist nedenfor.

Prisen fremgår i bunden og er den faste månedlige pris.

1.1.2. Abonnement med fleksibel pris 💸

Nedenfor ser du et eksempel på abonnement med fleksibel pris. Under Planlagte ordrer vil alle ordre for abonnementet fremgå. Ordrelinjerne indikerer, hvad der præcist indgår i tilbudet. Samtidig kan du se et ordre skema, så du ved, hvornår og hvor ofte ordren kommer.

🍎  Kontor Konkret vil bestille en frugtkurv hver tirsdag. Frugtkurven skal indeholde den samme mængde frugt, så prisen vil være den samme - i alt 100 kr. pr. uge. Dog vil prisen pr. måned variere, fordi det er den ugentlige pris, der er afgørende.


For eksempel, hvis ordren er startet i begyndelsen af november, hvor der er 4 tirsdage, vil Kontor Konkret have modtaget 4 frugtkurve. Regningen for november løber derfor op på 400 kr.


I måneden efter, altså december, er der 5 tirsdage. Det betyder altså, at Kontor Konkret vil modtage 5 frugtkurve. Regningen for december løber derfor op på 500 kr.


Som modtager af frugtkurve kan de nu være sikre på, at de får den rigtige pris for præcis det de har modtaget hver gang.

En kontrakt med fleksibel pris kan indeholde flere ordre med forskellige ordre skemaer, som du kan se nedenfor. Her kan du se, at hver ordre har sin egen kasse med specifikationer som for eksempel indhold samt leveringsmængde og -frekvens. Under hver ordre ser du en specifik pris, mens den samlede pris for abonnementet står i bunden. Det vil være en gennemsnitlig pris, fordi prisen varierer.

For at gøre det nemt for dig at få et fuldt overblik over tilbudet, står den samlede gennemsnitlige pris pr. måned i bunden af tilbuddet. Prisen er regnet ud som et gennemsnit divideret ud på 12 måneder. Den konkrete pris hver måned afhænger af leveringsfrekvensen og leverings skemaet, hvorfor den vil variere. Dermed er gennemsnitsprisen udelukkende oplyst, for at du nemt kan sammenligne tilbuddene.

🍎 Kontor Konkret bestiller frugtkurv til hver torsdag for 100 kr. som i det tidligere eksempel. Kontoret vil også have nødder og snacks den første fredag i alle lige måneder til bestyrelsesmøde. Prisen for nødder & snacks-kurv er 250 kr.


I tilbuddet vil der derfor fremgå to ordre:

1 x Frugtkurv á 100 kr. x 4 torsdage = 400 kr.

1 x Nødde & Snack-kurv á 250 kr. x 1 fredag = 250 kr.


Den totale pris er 650 kr. i de måneder, hvor der er bestyrelsesmøde, men 400 kroner de måneder, hvor det ikke afholdes. Den gennemsnitlige pris er derfor (400 x 6 + 650 x 6) = 525 kr./mdr.


1.1.3. Engangsydelse 🛍️

Et tilbud på en engangsydelse kan se ud som vist nedenfor. Prisen er en engangspris for hele servicen.

1.2. Gældende for alle tilbud

  • Du kan både reagere (godkende/afvise) på et tilbud i dit overblik under Opgaver med tilbud og under det detaljerede tilbud.
  • Du kan altid skrive direkte til en leverandør for at høre mere om et tilbud eller om dem.
  • Du kan downloade tilbud som PDF, hvis du har brug for at gemme det, dele det med andre eller printe det.
  • Under Aktivitet i højre side under et tilbud kan du se, om der er foretaget ændringer i et tilbud og i så fald, hvilke ændringer, der er tale om.


2. Ordrehistorik 📦

Når du har accepteret en ordre, kan du se ordre historikken for de opgaver, som leverandøren har foretaget hos dig.


2.1. Overblik 👀

Når du ser en opgave på et accepteret tilbud, kan du se dine planlagte eller tidligere ordre under ordre historikken i højre side. Når du klikker Se alt, kan du se hele ordre historikken.

Under ordre historikken bliver du præsenteret for de ordre, som ligger i indeværende måned som i eksemplet nedenfor.

Du bruger pilene til at navigere mellem måneder. Ved hver ordre er det markeret, om ordren er planlagt, leveret eller aflyst:

  • Planlagt: Står ud for kommende ordre, som ikke er aflyst.
  • Leveret: Står ud for ordre, der er blevet leveret.
  • Aflyst: Står ud for ordre, der er blevet aflyst.

Du kan også se en samlet månedlig pris. Den vil ændre sig, hvis prisen for en ordre ændrer sig eller hvis den bliver aflyst.

Når du klikker på en specifik ordre, får du et detaljeret overblik over det. I højre side af visningen kan du se en ordrelog, hvor noter fra leverandøren står, i tilfælde af at ordren bliver ændret eller aflyst som vist nedenfor. På den måde er det nemt for dig at have det fulde overblik over, hvad der sker med dine ordre.